Stafet Stine

Hej, jeg hedder Stine.
Du må gerne kalde mig Stafet Stine.
Jeg er 11 år og går i 4. klasse i Hørning.
Jeg går også på Agent-skole hos Værdi-agenten.
På Agent-skolen er det mig, der beskytter Stafetten.
Det er derfor, jeg hedder Stafet Stine.
Ved du, hvad en stafet er?
Jeg vil i hvert fald gerne fortælle dig mere om vores helt særlige stafet.
Det er faktisk en Stafet-beholder.

Hvad er Stafetten?

Du kender måske en stafet fra Idræt. På Agent-skolen holder vi nogle gange stafetløb. Her gælder det om, at vi skal give stafetten videre, imens vi løber. Med vores særlige stafet behøver du og din klassekammerater ikke løbe. Kun hvis Skralde-skurken er lige i hælene på jer!

Stafetten er nemlig en værdi-affaldsbeholder i ministørrelse. På Agent-skolen kalder vi den for Stafet-beholderen.

Hvad kan du med Stafet-beholderen?

Nede i Stafet-beholderen kan du finde eksempler på forskellige ting, som andre børn har lavet, når de har arbejdet med at lave affald om til værdi på deres skole. Det er ting, som I måske også synes kunne være sjove at lave i jeres klasse?

Men det, der er i Stafet-beholderen, skifter og bliver til mere og mere, fordi Stafetten går fra klasse til klasse. Den går også på tværs af forskellige skoler.

Måske du kender nogle, der allerede har haft Stafet-beholderen i deres klasse?

Hvad kan der mon være i Stafet-beholderen?

Det er altid en overraskelse at se, hvad er nede i Stafet-beholderen, når den kommer tilbage til mig på Agent-skolen.

• Det kan være, at der ligger billeder af affaldspyramider, en anden klasse har bygget – og som de gerne vil vise til din klasse?
  • Det kan være, at der ligger forslag til forskellige opgaver, en anden klasse synes, har været sjove at lave. Og som de gerne vil fortælle dig om?
  • Det kan være, der ligger historier om Skralde-skurken, som din lærer kan læse højt for jer?
  • Det kan være, der ligger billeder af noget mega sejt agentudstyr? Og hvis I er rigtig heldige, kan det være, at noget af udstyret faktisk ligger i Stafet-beholderen…
  • Det kan være, at der ligger film i beholderen! Måske nogle børn har lavet deres egen Skralde-Rap om at være på jagt efter Skralde-skurken?
  • Det kan være, at nogen børn har lavet deres egen Harlem Shake, hvor de spiller på tomme emballager og på emballagebeholdere? Det kunne sikkert være super sjovt at lave jeres egen musikvideo?
  • Det kan også være, at der ligger tegninger af forskellige flotte emballager? Ellers måske nogen har designet et forslag til Værdi-agentens nye Agent-tøj?
  • Hjemmelavet genbrugspapir ser spændende ud og er sjovt at røre ved. Måske en klasse har lavet noget til Stafet-beholderen, som I også kan røre ved?

Du og din klasse kan putte lige præcis det ned i Stafet-beholderen, I gerne vil vise til den næste klasse, som skal have Stafetten. Jeg bliver I hvert fald rigtig glad, hvis I hjælper mig med at gøre Stafet-beholderen endnu mere spændende.

Sådan får du og din klasse fat i Stafet-beholderen

Inden I skal i gang med at træne, så I kan blive optaget på Agent-skolen, skal jeres lærer sende bud efter Stafet-beholderen. Du kan vise din lærer hvordan.

Det eneste, I skal gøre, er nemlig at skrive til Værdi-agentens assistent. Hun hedder Hanne og er faktisk meget cool. Du kan se hende her:

Hanne

Klikker du på billedet, kan du skrive til hende med det samme.

Hanne kommer med Stafet-beholderen

Fordi det er mig, der beskytter Stafet-beholderen, kommer Hanne og henter den på mit hemmelige sted. Hanne kører så stafetten ud til dig og din klasse, så den bliver afleveret så sikkert som muligt!

Det er også Hanne, der hjælper jer med at planlægge jeres Skralde-agent-tur til Renosyd sammen med Gorm Genbrugsplads. Han er nemlig mega sej til det med genbrugspladser!

Så længe har du Stafet-beholderen

Når Hanne afleverer Stafet-beholder hos din klasse, har I den i 1 eller 2 uger. På den tid håber jeg, I får lavet nogle værdifulde og måske sjove ting, som den næste klasse kan få glæde af at se på.

Jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til at beskytte de værdier, I har lavet. Og som I gerne vil vise frem.

Vær beredt! God mission!